martes, 3 de marzo de 2015

Wrap up en català (1)

Hola!
Comencem una nova secció al blog! Aquesta consistirà en anar penjant aquells libres que ens haguem llegit en català.
 
En cada publicació parlarem de tres llibres cada vegada, la majoria els varem llegir ja fa temps, però creiem que és interessant fer aquesta secció per tal de que els llibres en català també tinguin cabuda en el nostre blog. Esperem que us agradi!

Sushi per a principiants de Marian Keyes:

Aquest és el primer llibre que vaig llegir d'aquesta autora i només puc dir que m'encanta! La historia es centra en la vida de tres dones, cada una amb els seus problemes, ambicions i amors. La Lisa i la Ashling es coneixen per la feina i, l'Ashling i la Clodagh són amigues. 
La trama que més em va arribar és la de l'Ashling, una noia insegura amb una vida un pel difícil però que tot i així sempre té temps per a tots i procura que tots els del seu voltant estiguin bé. 
La Lisa és una noia ambiciosa  a la qual li costa mostrar els seus sentiments reals i el bon cor que té i la Clodagh és la que més em va costar empatitzar, però tot i així l'acabes estimant...
Tot i que el llibre té les seves pàgines (777) no se'm va fer gens llarg ja que és molt amè i el ritme és constant. 
Té una mica de tot, amor, humor, una mica de drama, però sobretot acceptació d'una mateixa.
Com he dit, aquest és el primer llibre que vaig llegir de l'autora i gràcies a ell n'he llegit molts més i he de reconèixer que pocs són els que no m'han agradat (crec que només un). 
El recomano moltíssim, tan al sector masculí com femení. Per a elles serà fàcil empatitzari i per a ells serà una molt bona manera de poder arribar a entendre una mica millor a les dones!

Werther de Johann W. Goethe:

Amb aquest llibre tinc un problema, mai sé si es titula sols Werther o Les penes del jove Werther... Així que deixarem correr el tema del títol perqué suposo que ja tothom ha de conèixer aquest gran clàssic. 
El vaig haver de llegir a l'institut, quan tenia 17 anys i estudiava Literatura Universal i no sabeu el molt que he d'agrair a aquesta assignatura, Aquest llibre només és un petit exemple dels grans llibres que em varen fer llegir. 
No és un llibre de lectura lleugera, més aviat l'has d'anar llegint a poc a poc i entendre, sobretot, el context en el qual es va escriure. El romanticisme és present en totes i cadascuna de les seves pàgines, 
La història és dolça i amarga a la vegada, l'amor desgarrant de Werther només es pot arribar a comparar amb la desolació que pateix pel seu amor no correspost però tot i així, el llibre té una gran bellesa. 
El final, ja aviso, no està autoritzat per a tots els públics i a aquells que tenen un estómac fi... És un final molt dur, explicit i un pèl gore pel meu gust, però que hi farem, això és el que es portava en aquella època... Tot i el final, el recomano a tothom!

La peculiar història de l'Ava Lavender de Leslye Walton:

I ja poden dir que és ben peculiar, si senyor! 
Una història on es reflexen la vida de tres dones: l'àvia, la mare i la filla d'una família rara, rara, rara... No és una família normal ja que sempre els ha envoltat un misteri i una màgia molt peculiar.
Quan hagueu de llegir aquest llibre ho heu de fer amb la ment ben oberta, no deixeu que res un sorprengui i accepteu tal com vingui. Si ho feu així, podreu gaudir d'un gran llibre i d'una gran història que us farà plorar com cap altra. 
Les tres dones protagonistes són realment admirables, elles soles són capaces de carregar-se la seva família a les espatlles i tirar-les endavant, enfrontar-se a qualsevol problema per tal de protegir als seus i, a la vegada, poder gaudir de la vida que tenen. 
És un llibre força nou, crec que va sortir l'any passat i suposo que ja molts l'haureu llegit, si no és així, no pergueu el temps i venga, a llegir-lo. 
Una petita advertència! No és una novel·la juvenil convencional, durant el llibre es tracten molts temes interessantsi que donen pas a la reflexió. 

 










No hay comentarios:

Publicar un comentario